Na czym polega finger food catering?
Finger food catering to dania będące malutkimi przekąskami, które można bez problemu włożyć od razu do buzi i zjada w całości. Oznacza to, iż nie musimy wykorzystywać do ich zjedzenia widelca i noża czy talerza. To świetny sposób na zorganizowanie bankietu w miejscach o ograniczonej przestrzeni czy dużej liczbie osób.
W jakich sytuacjach warto postawić na opcję finger food catering?
Potrawy „na raz” mają pięknie wyglądać oraz doskonale smakować. Niezwykle ważna jest pomysłowość, a dodatkowo wybór odpowiednich składników i zaangażowanie. Do przygotowania finger food konieczna jest cierpliwość i czas oraz wiele pracy, z tego powodu świetnym rozwiązaniem może się okazać wybranie firmy cateringowej.
Małe przekąski są urocze i mają wygląd przyciągający wzrok. Przygotowanie ich używając urozmaiconych dodatków przyczynia się do tego, że stół z poczęstunkiem jest kolorowy i wygląda oryginalnie, a do tego zmienia sposób postrzegania takiej formy poczęstunku. Do zjedzenia finger food catering niepotrzebny jest nawet stół, bowiem da się bez trudu spożyć posiłek stojąc czy siadając na kanapie bądź fotelu.
Finger food – czym się wyróżnia?
Malutkie dania stworzone tak, by jeść je bez użycia sztućców, określa się bardzo często daniami na jeden kęs, a to dlatego, że da się zjeść je bardzo szybko, unikając ubrudzenia przy tym siebie oraz swojego ubrania. Liczy się wygląd jedzenia, ale równie ważny jest jego smak.
Finger food catering może pomóc przy organizacji urodzinowego poczęstunku czy bankietu firmowego. Różnorodność wśród dostępnych różnych potraw sprawia, że jedzenie zasmakuje zarówno dorosłym, jak i młodszym gościom. Wśród dań będzie coś dla roślinożerców, ale część poczęstunku mogą stanowić także mięsa i wędliny, a także klasyczne polskie smakołyki. Przed dokonaniem wyboru konkretnego menu trzeba ustalić jadłospis oraz przekazać wszelkie pomysły i wymagania. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom ciepłych i zimnych przekąsek. To idealny poczęstunek na spotkanie ze znajomymi i rodziną, ale można je wykorzystać również na przeróżne konferencje i spotkania biznesowe. Może być także dodatkiem do dań głównych np. podczas przyjęcia weselnego.
Finger food catering zawiera najczęściej kolorowe kanapki, niewielkie tortille z rozmaitymi dodatkami, kieszonki z ciasta francuskiego, kruche ciastka, roladki warzywne, krakersy z pastą warzywną i wiele, wiele innych smakołyków. Istnieje niezliczona ilość opcji, a po połączeniu z doskonałą prezentacją dań otrzymamy kompozycję idealną.